2011. november 30., szerda

Sajt olajban

Közeledik a karácsony és idén szinte 100%-ban saját készítésű ajándékokat fogok adni mindenkinek. Először egy nagyon egyszerűvel kezdtem.



15 dkg krémsajtot vettem (amennyire lehet, szabályos és nem repedezett), felkockáztam, morzsolt oregánóba forgattam.
Két ikeás mini üveget készítettem elő (fűszertartó néven 4-es csomagban vesztegetik jó olcsón), forró vízzel kifertőtlenítettem (kupakot is), kiszárítottam.
Belepakoltam óvatosan a krémsajt kockákat, hogy ne törjenek össze és lehetőleg az oregánó se peregjen le róluk, majd nagyon lassan felengedtem extra szűz olivaolajjal.
Most a hűtőben pihen és várja a sorsát :)



Kiegészítés: nálam 1 hét alatt elfogyott, de barátnőm szólt, hogy hajlamos az oregano megpenészedni. Erre lehet egy megoldás, ha fűszerolajhoz hasonlóan felforrósítjuk az olivaolajat, teszünk bele némi sót és így öntjük le a sajtot. Még nem próbáltam, de gondolom működik.

Nincsenek megjegyzések: