2012. szeptember 5., szerda

Só-liszt gyurma esete a pisztáciahéjjal

A hétvégén elfogyasztottam egy nagyobb adag pisztáciát, majd a héjakat gondosan elraktam, mert olyan szép, mint a kagyló, így azt gondoltam, jó lesz ez még valamire. Jó lett :)

Van ugyanis egy üveg polcom, ami a létező legrosszabb helyen van, állandóan beleütközök és félek, hogy egyszer a derekamban marad. Erre gondoltam valami "láthatósági jelzést". Mivel nagyon allergiás vagyok, nem használok terítőket sehol. Ezért a következő jutott eszembe:

Sóból és lisztből gyurmát készítettem az alábbi mennyiségekkel:

250 gr liszt
250 gr só
1,5 dl víz (a sószemcse méretétől és a liszttől is függ, 1 dl-rel kezdtem, de nem volt elég)

Az üveglapon kinyújtottam a gyurmát, levágtam a lelógó részeket, majd egyesével belenyomkodtam a pisztácia héjakat. 


Több nap kell a száradáshoz, de megéri várni. Nekem nagyon tetszik :)


És némi dekorációval:


Nincsenek megjegyzések: