Gondolom más is járt már úgy, hogy megvette a jégkockatartót (jobb esetben a hűtővel adták ingyen), de hónapokig csak porosodott a szekrényben, mert igazából nem is tesz semmibe jeget. Lomtalanításnál már kezemben volt, hogy elajándékozom, aztán eszembe jutott néhány ötlet, amit azóta is használok, sőt, azóta új jégkockatartót kellett beszereznem, hogy mindenre jusson :)
1. leves-jégkocka:
Ha bevásárolok leveshez zöldségeket, mindig megmarad a főzés után pár szál zellerlevél, petrezselyemlevél. Ezeket késsel pépesre vagdosom (lehet vegyesen, de én külön szoktam), előveszem a jégkockatartót, belenyomkodom, néhány csepp vizet öntök hozzá, hogy össze tudjon fagyni és mehet is a mélyhűtőbe.
2. szörp tartósítás:
Főztem nyáron bodzaszörpöt, de olyan sok lett, hogy nem állt volna el soká, ha csak a hűtőbe pakolom. Ezért kitaláltam, hogy jégkockatartóba öntöm a szörpöt, lefagyasztom és ha jön vendég, csak beviszek neki egy pohár vizet és a szörpkockákat... Ötletes és egyszerű. És nem utolsó sorban tartós.
3. citromhéj-narancshéj sütibe:
Én csak biocitrom/narancs héját vagyok hajlandó használni ételbe, mert a többi mérgekkel van permetezve. Viszont egy alkalommal sokat szoktam venni, annyit, hogy egyszerre nem tudnék mit kezdeni a nagy részével. Ezért inkább lereszelem mindet, jégkockatartóba halmozom őket, ráfacsarok a gyümölcs levéből egy keveset és fagyasztható. Ha süteményt sütök és kell hozzá citrushéj, csak előveszek 1-1 kockát a fagyasztóból.
4. pálcás forró csoki:
Találsz a blogon egy pálcás forró csoki receptet, ahhoz is használom újabban.
Ezen kívül még rengeteg ötletem van, amit még időhiány miatt nem volt alkalmam kipróbálni, pl. miniszappan készítés, túrópötty készítés házilag, mintás szaloncukor házilag stb. Ezekhez mind be lehet vetni a jó öreg jégkockatartót. Akinek vannak további ötletei, ossza meg, kíváncsi típus vagyok :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése