Mitől egészségesebb:
A gríz jól beleduzzad az emberbe és ez nem túl egészséges. Rossz emésztés esetére javaslom, hogy zabkorpát is keverjünk bele.
A cukor sem egészséges, ezt mézzel lehet helyettesíteni.
Hozzávalók (két étvágytalan személyre):
1/2 liter tej
néhány evőkanál gríz
1 evőkanál zabkorpa
1 evőkanál méz
töménytelen mennyiségű fahéj annak, aki szereti
Elkészítés:
1. a tejet beleöntöm egy alkalmas lábosba
2. a grízt belekeverem a tejbe - Lehet, hogy defektes vagyok, de én a hideg tejbe szórom a grízt (érzésre, de olyan 5-10 evőkanál között), mert simán el lehet keverni benne, nem csomósodik és hamarabb megdagad, kevesebb ideig kell a tűzhely előtt dekkolni
3. zabkorpát is a tejbe keverem
4. felforralom a tejet, folyamatos kevergetés mellett és addig forralom, míg be nem sűrűsödik
5. lehúzom az edényt a tűzről, belekeverem a mézet
6. tálakba töltöm
7. (agyonfahéjazom és) még melegen felfalom
Aki szeret különlegességeket kipróbálni, keverjen darált mákot (cukor nélkül!!!) a tejbegrízbe. Isteni finom! Este a tévé előtt ülve egy takaróba bugyolálva a legjobb dolog egy mákos tejbegrízt befalni és már a tudat, hogy mákot eszel, elaltat. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése