2013. február 17., vasárnap

Kaktusz összeültetés

Gondolom nem vagyok egyedül azzal a problémával, hogy egy év alatt annyi új cserépnyi dísznövény gyűlik össze, hogy már nincs hová tenni. Hiába rendelünk el otthon létszámstoppot, mindig valamelyik rokonnak vagy ismerősnek ekkor jut eszébe cserepes ajándékkal meglepni, sőt, ha véletlenül egy hipermarket kertészeti osztályához érünk az akciós növényekhez, mindig elhangzik az a pár szó, hogy "ezt egyszerűen nem hagyhatom itt, elfér még"... :) Aztán ezek a mini cserepes kis izék elkezdik otthon jól érezni magukat és szaporodni, dúsulni, lassan átveszik az uralmat a lakásban. Arról nem is beszélve, hogy mire meglocsoljuk mind a 300 növényt, beesteledik... 

Nálam a kaktuszok nőtték ki pillanatok alatt a lakást, így egy apró cselhez folyamodtam: vettem egy 40-es virágládát, Két csomag kaktuszföldet, felhúztam a legvastagabb kertészkesztyűmet és ... ez lett belőle:





Mennyiségre nem kevesebb, de legalább egy lendülettel meg tudom őket locsolni, könnyebb pakolni, tologatni takarításkor. Azt még nem tudom, mi lesz, ha ezt is kinövik, de ez most jelen pillanatban valahogy nem tud izgatni :)


Nincsenek megjegyzések: